MaNos händer

onsdag, juli 19, 2006

The Knife

Min svärmor är textillärare på högstadiet. Hon har ett problem. I träslöjden gör ungarna en kniv. En egen kniv är hantverk, makt, vapen, stolthet...vad ska syslöjdarna göra som smäller lika högt? Jag vet inte. Vad inom textil har hög status nuförtiden? Att brodera initialer på sina lakan känns inte så power.

söndag, juli 16, 2006

The soundtrack of my life

Nu laddar jag för Trästocks! Har varit där varenda år hittills. Måste träna den blivande rockungen på hörselkåpor. Ses vi där, eller?

lördag, juli 15, 2006

And the band played on

Det finns en massa folk i Ume. Jag kände mig lite ovan. Jag satt bara och tittade och njöt. Bandet gjorde trevliga ljud med sina instrument.
Det ryckte i kroppen men jag var lite för bekväm av mig för att dansa. Och det var ett mycket litet dansgolv. Jag åt god mat. Det var en kall kväll. Vi offrade att höra mellansnacket för att få värme och bra sittplatser. Det var en småputtrigt trevlig kväll med en lätt kaotisk ljudkuliss. Och när killarna i bandet kom tillbaka från pausen såg de ut som en Tarantinofilm. Nästa gång jag lyssnar på klezmer ska det vara på ett ställe med stort dansgolv. Då lovar jag att jag också ska dansa.

söndag, juli 09, 2006

Zefki

Ååå - jag vill dit! Fick just höra att "Den Flygande Bokrullen" spelar i Ume på fredag. Man blir ju bara så glad av Klezmer. Kanske det går. Vi ska ändå in till stan på fredag. (Åker till Stornäsan imorgon).
http://www.denflygandebokrullen.nu/musik.htm

Sommarnatt

Vi har sett sommarteatern spela "En midsommarnattsdröm" på Kyrkholmen i Skellefteå ikväll. Lysande! Det ryktas att de spelar den även nästa sommar. Ta chansen då - nu är alla föreställningar utsålda.

fredag, juli 07, 2006

Pour some sugar on me

Kräkångersnoret. Avloppsrensning. Skalbaggar i skafferiet. Spindlar med tjocka ben. Geggig badbotten. Mögel. Hundbajs under skon. Nä, det funkar inte. Det blev inte särskilt farligt ändå. Jag försöker tänka på saker jag tycker är äckliga. Min man tycker att jag skriver så sockersött på bloggen. Jag har nog för mycket socker i hjärnan helt enkelt. Jag kommer att försöka strö ut det här och var. Får be maken flytta sig innan han drunknar i strösockerfloden.

tisdag, juli 04, 2006

Sol, vind och vatten

Vi har en stuga, har jag sagt det? Vi har en stuga! Stuga, vilket konstigt ord förresten. Prova säga det flera gånger. stuga stuga stuga. Vi har varit där från i fredags till idag, tisdag. Vi har hängt i hängmattan. Badat. Kört båtar (både stor och Signesmå). Staplat ved. Signe fattade snabbt galoppen och travade som om hon aldrig gjort annat. (ursäkta ordvitsen). Vi har byggt på piren med fler stenar och rensat botten från kvistar. Varför är det så tillfredsställande att plocka upp stenar från botten och bygga en pir av dem? Vi har kokat vatten och diskat efter att ha ätit konservmat och grillat. Vädret har varit vykortsvackert. Vad mer kan man begära?
Vi fuskade lite, har inte varit där helahela tiden. Besökte en auktion i Svansele på söndagen. Men det var otroligt hett och otroligt vad lite vi ville ha grejerna som ropades ut. Jag brukar gilla auktioner annars. Och loppisar. Såg en snygg plastsoffa, kändes 50-60-tal, på en loppis på väg hem från auktionen. Kanske ids jag lista några loppisfynd nån gång, ifall nån är intresserad. Äsch, förresten, jag struntar i ifall ni är intresserade eller inte, jag gör den väl hursomhaver om jag känner för det.