MaNos händer

onsdag, oktober 11, 2006

Three Letter Word

Cigarettändare. Busstation. Glasskål. Min mamma vill starta en kampanj "Vi har plats för fler bokstäver!". Vilka fler ord borde stavas med trippelbokstav? För visst vore det enklare om det var helthelt säker att cigaretttändare verkligen tände cigaretten och inte ändade den? Eller att man kunde vara säker på om någon bad en hämta glass-kålen eller glass-skålen? Glass-kål är i och för sig inte så vanligt, men det finns ju så mycket konstigt.
Oj, nu sitter jag visst här och skriver om viktigheter istället för att plugga. Fast jag har gjort undan det värsta (tror jag). Har tre texter färdiga till inlämning. Idag är det seminarium. Och sen är det ett grupparbete som ska vara klart till på måndag. Jag håller på och läser för fullt, om vilka alkohol-och drog-
preventionsmetoder som verkligen fungerar. Riktigt intressant. Tyvärr hinner jag nog inte läsa all litteratur till det här momentet. Jag vill lära mig allt!

tisdag, oktober 10, 2006

Mano Negra

Gaah! Vad det är mycket nu. Jag bara läser och läser och skriver och skriver.

Under allt mitt skrivande har jag upptäckt att jag när ett hat till en ful, äcklig och fullkomligt onödig...tangent. CAPS LOCK heter den. Gång på gång råkar jag komma åt den och så plötsligt när jag tittar upp på skärmen har jag SKRIVIT ETT HELT STYCKE MED VERSALER. Och då måste jag skriva om! Vem har bestämt att den där vidriga tangenten ska ha en plats på alla dessa i övrigt vackra,lekfulla och funktionella tangentbord?
Oj. Ursäkta, jag kanske tog i. Det är skönt att ha någon som lyssnar. Apropå handarbete måste jag skriva något om Reinfeldts konstiga reaktion på att flera av de nya ministrarna anlitat svart städhjälp. Han sa nånting i stil med att de kunde ju inte veta att de skulle bli ministrar och granskas så hårt. Vaddå - är det nåt jag inte fattat här? Är fusk okej om man inte blir minister? Hur ska vi då göra med alla som lever på bidrag men som egentligen är fullt arbetsföra enligt samme Fredrik?

fredag, oktober 06, 2006

Island in the sun

Grupparbeten och egna hemtentor och böcker och tankar och nej man hinner ju inte tänka och så måste jag läsa en bok av Mauricio Rojas och skriva om den och det kanske kunde vara kul men hjälp vad mycket det är nu. Jag har apmycket att göra. Kan inte nån komma och ge mig massage och läsa en saga för mig? Och förflytta mig till en öde ö.