MaNos händer

onsdag, december 13, 2006

Säng säng säng sova sova sova säng säng säng

Ha! jag lyckades få dottern att somna i SIN säng ikväll. Har inte hänt i mannaminne. Jag berättade en inte alltför spännande saga om en mus som fick sitta i älgens krona och i slutet blev sagan tråkigare...och tråkigare...och till slut somnade hon.

Mannaminne, vilket vackert ord förresten. Fast jag skulle kanske kunna använda mig av mammaminne istället den här gången. Annars är ordet afton ett av de vackraste i svenskan, enligt mig. Vilket ord tycker du är vackrast? (Försök att bortse från betydelsen)

söndag, december 10, 2006

Baka baka liten kaka

Idag har vi haft kul. Efter frukost i Renström åkte vi hem med alla våra nya prylar. På förmiddagen bakade vi pepparkakor med Signe och grannbarnet. En såndär köpesdegkorv räcker för min del precis till tålamodet att baka med två små barn. Sedan fortsatte vi av bara farten med att baka lussebullar. Maken högg ved för vi tänkte att vi skulle tända en brasa på kvällen. Och så kom min bror med familj och åt middag och han och svägerskan hjälpte oss att skruva och läsa instruktioner. Mysbarnet somnade strax efter 21 och då fortsatte nedmonterandet och uppskruvandet, och ja...det var väl lite uppskruvat där ett tag. Nån brasa i öppna spisen blev det inte tid till ikväll. Men dottern har en ny möblering och en spännande trappförvaringsmöbel i sitt rum. Och vi har alldeles lagom mycket lussebullar och pepparkakor i skåpen. Jag är nöjd och inte alldeles utsjasad.

Buy me to the moon

Jag hoppas det inte var Buy Nothing Day igår. För då var vi i Haparanda. Tokshoppade på IKEA. Och det var sådär som det skulle vara. Vi hade MYCKET i kundvagnen. Och blev ändå överraskade över hur lite det kostade. Men jag tillhör inte skaran som kommer att åka dit en gång i månaden, trots att vi nu bara har 25 mil till närmaste IKEA, istället för 40.

Det var rätt mörkt i Haparanda. Men vi lyckades ändå på måfå hitta till den fantastiska kyrkan efter att ha kommit ut ur Mammons palats. Kyrkan var stängd förstås, men den är en mäktig upplevelse utifrån också. Alldeles mörk, gjord i kopparplåt, tornar den upp sig helt oupplyst. Mest liknar den en fabrik om du frågar mig, en gruvlave om du frågar min man. Jag har varit inne i kyrkan en gång och då blir man förvirrad för inne är det enkelt och ljust och har inte alls samma kalla känsla som när man står utanför.
(Jag funderade på att länka till en bild på kyrkan, men med sevärdheter är det så lätt att det blir som när vi såg Taj Mahal; "jaha, precis som på vykorten". Åk dit istället!)