MaNos händer

torsdag, april 30, 2009

Hungary Eyes

Jag fick just en fraga av facebook: Maria, do you speak magyar? Och nej, det gőr jag verkligen inte. Jag har nu varit i Ungern i ett par dagar och de enda ord jag lyckats snappa upp ár nyitva - őppet, bor - vin, utca - gata och ter - torg. Tangenterna sitter pa galna stállen och hotellet har flyttat till olika stállen varje gang jag ska dit. Resan ár avkopplande och uttrőttande pa samma gang. Men vádret ár fint, maten ár god och imorgon blir det bade sovmorgon och bad. Sa jag njuter.

måndag, april 20, 2009

Time is on my side

Jag antar Tidsverkstadens utmaning, med egna modifieringar;
Jag ska avstå från TV (bortsett från Bolibompa)och nätsurf på fritiden (måste använda dator i skolarbetet)21-27 april. Det borde bli en hel del tid över till annat...

söndag, april 19, 2009

Taking the long way

Det där med att bedöma avstånd har aldrig varit min bästa gren. Jag kan inte jämföra nåt med en fotbollsplan, eftersom jag inte har en susning om hur lång den är. Men jag har några ungefärliga riktmärken för att mentalt förbereda mig på en viss sträcka. Och alla utgår från föräldrahemmet i Boviken. Alltså såhär: 200 m är från oss till Kågedals. 1 km är från oss till havet. 5 km är från oss till Kåge. 1 mil är från oss till staan. Man kan undra vilka vägar andras sträckor tar.

lördag, april 18, 2009

A Day In Life 2

Lördag, inget särskilt, men ändå allt. Väcks av ett barn, väcker det andra. Stoppar in blöjtvätt. Torkar barn. Leker kalas. Tar fram frukost. Funderar på handlarlista. Äter frukost. Läser DN:s boklördag. Städar toan, barnen vill vara med. Bakar tillsammans ut matbrödsdeg som maken gjort. Tar fram rester till lunch. Äter. Kollar recept, vill göra smarrig efterrätt med storflickan. Vi tar bilen till affären, storflickan och jag. Roligt att hon är med. Handlar mat för tusen spänn. Kommer hem, packar upp mat. Storflickan vid datorn. Maken och sonen ute på sovpromenad. Gör chokladmousse, dubbel sats, med viss assistans av storflickan. Låter disken vara. Pysslar lite, storflickan vill ha hjälp med en sjörövarögonlapp. Sonen och maken kommer hem och vi fikar nybakt bröd på balkongen. Ute på gården blåser det rejält men på balkongen skiner solen. Brödet är gott, vi sitter trångt och det är vår och härligt. Maken säger att vänner han träffat på stan vill bjuda oss på middag. Ringer och tackar ja om vi får ta med efterrätt. Funderar på att göra mer mousse, men det innebär i så fall en tur till affären först. Ids inte, omfördelar bara i fler skålar. Klär på barn. Tar på tjocktröja och täckbyxor. Går ut på gården. Barnen har hinkar och spadar och lastbilar och galonkläder och bjuder på blåbärssoppa och snögröt. Barnen kan fortfarande gå på snön. In med frusna händer. Barnen kinkiga. Oense med storflickan. Läser Bamse i översängen och blir sams. Packar blöjor och extrakläder. Stoppar in duschdraperiet i tvättmaskinen. Leker Pippi utan att lyckas vara Tommy. Leken byts till Bamse. Skolfröken ber mig måla bild i målarbok. Klär på barn. Åker till vännerna. Får vara barn i lek och bjuds på plastpizza av storflickan. Äter gott wokat på riktigt. Pratar med vuxna. Läser bok med fordonsljud. Gör iordning efterrätten med storflickan. Äter den med de andra, mycket gott. Väljer fel te, ett som skär sig med mjölk. Storflickan vill gå ut, alla hakar på. Sandlådelek, snöklättring och plastbilskörning. Barnen glada i plastbilen, ännu gladare när vi får den av vännerna. Kvällen är ljus och bara lite kall. Vi åker hem. Maken lägger barn. Jag hänger tvätt och duschdraperi. Kollar Facebook, är för tillfreds för att skriva intressant status. Tänker skolarbeta men blir sugen på att baka grovlimpa istället. Gör så. Lyssnar på musik vid disk och undanplock. Ska gå och sova snart. Vill skriva fast dagen först. Mitt liv, min dag.