MaNos händer

fredag, december 16, 2011

Glad

Fick en fin bild skickad till mig ikväll. Kan numera titulera mig Trippelfaster. Jag hälsar dig, lilla liv, välkommen ut till stora världen/Slandrom. Grattis H och G!

Bläckfisk, delfin eller ko?

Jag stressar upp mig själv ibland. Idag var en sådan dag. Jag råkade få för mig att hämta barn, hämta grus, grusa isgården, göra ett snabbt julklappsärende, hjälpa barnen att färdigställa pysseljulklappar, handla och laga mat, fixa köket, leta adresser till gamla bekanta, ringa en kompis till dottern, göra mig iordning för kör och sortera och hänga tvätt skulle gå bra att göra samtidigt.

Det finns tillfällen då man önskar att man vore en bläckfisk.


Fast om jag tänker en gång till så är det nog mer en större hjärna jag skulle behöva. Om man skulle vara ett intelligent djur - en delfin? Lära sig prioritera och göra en sak i taget. Inte ta i så. Nä, förresten, en MINDRE hjärna vore nog bättre. Mindre kreativitet och mindre intelligens. Jag skulle behöva vara mer av en ko. Ha mer av förmåga att sitta under en korkek och lukta på blommorna.

Oj, vad sent det blivit. Nu går jag till sängs. På återseende.

torsdag, december 15, 2011

Satsa på dig själv

Floating. Chokladprovning. Julpysselkväll. Relaxavdelning i källaren. Bubbelpoolfest. Låter det inte skönt?


Eller så får vi tänka till så inte alla "satsa på dig själv kvinna"-kvällarna blir nya krav i jakten på det perfekta livet.



Själv har jag deltagit i både chokladprovning och julpysseldag. Och du?
Flest avslappningsaktiviteter innan man dör vinner.

torsdag, december 08, 2011

önskelista

Funderade på om det var nåt jag skulle kunna önska mig i julklapp. Kom fram till att jag skulle vilja ha en sånhär dag i julklapp:
Efter en skön sovmorgon börjar dagen med en framdukad frukostbuffé med tillhörande dagstidning. Jag läser hela tidningen. Sedan tar givaren med mig till en massör, och jag får en helkroppsmassage. Efter det tar jag och givaren en promenad till en träningslokal i närheten av mitt hem, ett ställe som känns vagt bekant. Kanske har jag besökt lokalen i en svunnen tid, ett annat liv. Där väntar en tränare som instruerar mig i hur träningsredskapen fungerar, och så tränar jag en stund, högst 45 minuter, rätt så lågintensivt. Tränaren berättar att det är den absolut bästa metoden för att stärka ben och rygg. Tränaren nämner också att man, för att uppnå bästa resultat, bör träna högst en gång varannan vecka. Sedan tar givaren med mig till en god lunch, kanske blir det en grönsaksgryta med stark kryddning. Vidare tar givaren med mig till en frisör, som klipper mig. Kanske tar jag hål i öronen på samma salong. Efter det kommer en optiker med en väska med, låt oss säga fyra glasögonbågar, som valts ut för att de alla passar just mig så bra. Optikern har utvecklat specialsyn och kan, genom att bara se på mig, avgöra vilken styrka jag behöver på glasen, och jag slipper gå på synundersökning. Med lätthet väljer jag vilka bågar jag vill köpa och betalar. Efter att jag valt glasögon får jag veta att givaren har bestämt vilken typ av mobiltelefon jag behöver. Jag köper den. Istället för att leka med min nya mobiltelefon är det nu dags att bada i ett nybyggt äventyrsbad med familjen. Barnvakterna hämtar barnen efter badet och en skön säng rullas fram. Allt blir tyst och mörkt, och jag får höra att nu är det dags att vila, ta den tid du behöver. Jag vaknar pigg och fräsch och tar på mig nåt snyggt och går på en trevlig middag på restaurang tillsammans med givaren och andra goda vänner. Efteråt bjuder givaren hem alla i sällskapet på efterrätt, nåt med mycket choklad, och jag och de övriga i sällskapet spelar sällskapsspel och pratar livets väsentligheter natten lång...eller tja, tills jag somnar i soffan. En sån dag, önskar jag mig, på ett ungefär.


Eller så en bok. Ja, en roman vill jag gärna ha i julklapp.


Och nu, när jag tänkt på allt jag tror jag behöver, och till och med fått det på pränt - nu kanske jag skulle göra slag i saken och boka den där träningsgenomgången, frisören, optikern och massagen?

Ähh, vad tråkigt...jag gör det en annan dag.