MaNos händer

måndag, mars 09, 2009

We´re only in it for the drugs

Idag har vi haft Dag Om Narkotika med Polis Från Ståkkålm. Han tyckte det var viktigt att vi som blir socionomer vet hur man tänker som knarkare, så vi kan se tecknen. Han visade hur man rullar en joint. Vad man behöver tillsätta till rökheroin för att kunna injicera det. Hur knarkarens käkar rör sig. Det har varit en mycket lärorik dag. Men ganska skönt att det här inte var en sådan dag då min dotter, fyra år, frågar vad jag lärt mig i skolan idag. En del saker är svåra att förklara.

4 kommentarer:

Blogger Yoe sa...

Hmm... får jag gissa att det var en ganska ensidig "Dag Om Narkotika". Skulle man hålla en likadan om religion skulle det bara handla om terrorister som självmordsbombar och flyger in i skyskrapor.

Nej, tacka vet jag folk som tänker. Bill Hicks till exempel: http://www.youtube.com/watch?v=vX1CvW38cHA

9:49 em  
Blogger MaNo sa...

Fast det var faktiskt en lysande bra och vettig dag för en Blivande Socionom. Och vaddå - är du drogliberal?

8:16 em  
Blogger Yoe sa...

På inget sätt förbättras situationen för de som fastnar i tunga droger av att det är illegalt, och på inget sätt minskar det bruk och missbruk. Däremot skapar det en kriminell marknad vars propp skulle dras ur big time ifall drogerna fanns billiga men beskattade på motsvarande systembolaget. Skatterna går då till samhällsinformation och behandling för de som får problem. Och när man tramsar på och förbjuder naturens vanliga ogräs går det verkligen för långt. Speciellt när både alkohol och tobak å andra sidan är lagligt. Man får tycka vad man vill om bruk av droger i rekreationssyfte, men var och en måste få bestämma själv.

9:23 em  
Blogger MaNo sa...

För svar på tal, se nytt blogginlägg!

11:08 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida