MaNos händer

torsdag, augusti 18, 2011

Hur man kan tillbringa ett par regniga dagar

Jag och barnen har varit lediga i ett par regniga dagar. Lätt hänt att det blir tjatiga gnatiga instängda dagar. Eftersom det alltid känns som om det aldrig kommer att bli sol igen när det regnar så ihållande, så bestämde vi oss för att fylla på pysselförrådet. Vi är så lyckligt lottade att vi har råd med det. Så vi tog oss till stan igår under en regnpaus och införskaffade fler vattenfärgskakor, penslar, färgglad lera, hobbylackfärger och en sax. Vi köpte tillochmed några exemplar av 70-talsfavoriten flirtkulor, eftersom barnen önskade det. (Varför heter de flirtkulor förresten - ska man kasta dem på sin tilltänkte och hoppas att han/hon lägger märke till en?)

Idag har barnen:
pysslat
sett på TV för länge på morgonen eftersom mamman var trött och tyckte det var skönt
pysslat en gång till
byggt lego
bråkat med sin mamma
spelat Bolibompaspel på datorn
spelat dockteater
låtit bli att följa mamman ut till hallonbusken
lekt hos grannen
lekt drake med horn
bråkat igen
gjort illa sig
pysslat igen
lekt cirkus
tokskrattat åt att säga "du din kalkade koking" till varandra
badat båda två tillsammans med ett antal dockor i en liten plastbalja under många skratt
tyckt att täcket är för varmt
hört en bok
frågat om Jesus och vad som händer när man dör
trott att de aldrig ska kunna somna
somnat


Idag har mamman:
tagit fram kladdarduken, tröstat, bannat, byggt lego, torkat utspillt, flyttat saker från golvet till bättre ställen, skrattat, gjort en inköpslista, läst hela tidningen, druckit en kopp kaffe, stålsatt sig mot sötsug, lagat gröt, plockat ur en diskmaskin, passat på att plocka ett par deciliter hallon på väg in med tvätten som är blötast möjlig efter att ha glömts ute några dagar, läst ett kapitel i en vuxenbok, gjort smoothies med hallon och plommon till mellismums, sett dockteater och nästan somnat, låtit barnen spela dataspel och fått en vilostund, stekt korv och zucchini, lyft iväg en arg, känt sig uppgiven, kommit tillbaka, initierat cirkuslek, blivit glad av klezmermusik och tokiga barn, schamponerat, läst sagoböcker, ringt en vän, skrivit.


Etiketter: ,

1 kommentarer:

Blogger KaosJenny sa...

Åhå, låter som en lite kämpig, härlig, rolig, tråkig, kreativ osv dag. En sån där dag som nästan innehåller allt ;-) Kram

1:35 fm  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida