MaNos händer

söndag, maj 08, 2011

Husmodersknep

Min svärmor är en på många sätt beundransvärd och stark kvinna. Hon har gått hushållningsskola i sin ungdom. Hon är en sån där som sköter om hemmet på bästa tänkbara sätt. Hon har begåvats med två svärdöttrar som antagligen vänt uppochned på allt hon lärt sig se som självklarheter. Vi har udda serviser, omanglade lakan och kan inte hantera symaskiner. Och vi är helt nöjda med att ha det så.

Men jag har några knep, några riktiga husmodersknep som gör vardagen fett mycket mer hanterbar. Jag bjuder på dem:

Vi har alltid sockerbitar hemma - fixar bort det fastbrända i kastrullen. Prova, det funkar garanterat. Minns inte vem som tipsade om det, men stort tack till dig ändå.

Det andra tipset gäller kläder som blivit nerspillda med blåbär, låt säga ett par vita strumpbyxor av barnmodell; lägg dem i blöt i fil någon timme och tvätta sedan som vanligt, simsalabim! Tack grannarna i gröna huset!

Det tredje handlar om tandkrämens oanade rengöringsområden. Någon hade glömt bort att vår vägg utanför lägenhetsdörren inte var ritpapper och hade klottrat en svart teckning med tusch där. Jag försökte med lacknafta, ingenting hände. Grannen i vårt hus tipsade om tandkräm i kombination med det gröna på en sån där kökssvamp. Jag var skeptisk, men:simsalabim igen! (okej, lite av färgen på väggen försvann också, men den var liksom melerad så det syns nästan inte).

Tack alla husmödrar genom tiderna!

Etiketter: ,

2 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Tandkräm funkar även för att renoverarepiga CD-skivor. Det luktar baar liet konstigt när man spelar dem sedan. men man kan ju välja tandkräm efter musikgenre! Bamses fruktsmak till schlager och saltig dentosal till soul.

(Lustig, lösenordet för denna kommentar blev "hando" och det är ju vad det är. ett handfast tips.)

10:34 em  
Anonymous maria@nordvik.se sa...

Va? Lägger sig tandkrämen i reporna och liksom bygger upp en liten vall då, eller? Tack för tipset i alla fall, ska provas.

11:39 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida