MaNos händer

måndag, maj 29, 2006

Om aprikoser

Jag äter nötter. Tar en kopp te. Hittar aprikoserna. Fantastiska aprikoser. Mörka,ekologiska från Saltå Kvarn. Osvavlade står det på påsen. Vad betyder det? Svavlar man torkade aprikoser i vanliga fall? Det låter ju ohälsosamt. Nån som vet?

fredag, maj 26, 2006

hemgjord peeling - what a feeling!

Recept på peelingkräm som tar bort döda hudceller och ger huden en frisk och fräsch lyster. Duscha. Smörj in kroppen med valfri fuktkräm. Lägg dig i sandig säng. Sov. Vänd dig några gånger under natten. Klart!

torsdag, maj 25, 2006

Därför är jag så tyst

Jag svettas med en hemtenta i psykologi - det är därför det inte blivit nåt nytt inlägg på ett tag. Har valt att analysera ett fall utifrån Bowlbys anknytningsteori och Eriksons teori om livscykeln. Och nu ska jag kritiskt granska de teorier jag valt. Det är svårt att komma på nåt eget, att inte bara rapa upp vad andra sagt. Och böckerna beskriver ju teorierna rätt knapphändigt ändå (fast det är kanske tur det).
Familjen har åkt bort och kommer tillbaka imorgon. Jag har skrivit och läst hela dagen med undantag för när jag tog med mig Sekatören Sören ut i trädgården på en rensahuvudetaktivitet. Nu blir det lättare att plocka hallon i sommar.
Lyssnar just på en underbar låt, Summertime. Med Mahalia Jackson står det...kan det vara hon?

torsdag, maj 18, 2006

Grovsopetider

Min giriga loppisblick spanar runt i grannskapen. Det är jobbigt. Varje gång jag är ute och cyklar måste jag kolla om grannarna ställt ut nåt fynd. Har tvekat inför att gå och rota öppet. Men nu brinner det i ett av husen på gatan och istället för att stå där och gama mig över brandkårens arbete så... Ett couronne fick följa med hem. En uråldrig kopiator (duplikator heter det, säger maken), alltså en finfin trälåda med blåpapper och roller fick stanna kvar. Fint, men vad ska man (jag) ha den till? Fåtöljen var snygg men trasig. Strykbräda? Nä, jag stryker väl ungefär två gånger om året och då duger bordet bra. Men vi tog en barnsadel som närmaste grannen skulle slänga och grannens mellanson åker nu runt på makens kasserade inlines.
Jag kommer osökt att tänka på den gamla slagdängan Ska vi byta? Ska vi byta grejer, ska vi byta grejer med varann? Sången som för övrigt finns med i mitt senaste loppisfynd, boken Blommig falukorv och andra bitar för barn (Hans Alfredsson 1965). På baksidan av den boken kan man bl.a. läsa: "Innehållet är moraliskt högstående hela tiden, utom i de tre sista visorna som är PORR FÖR BARN". Huga!

onsdag, maj 17, 2006

Jag har blivit rekommenderad att läsa Alkemisten...

...men det är bara envishet som får mig att fortsätta. Kanske blir den bra om några sidor till?

Synd nr 10

10. Att inte grilla

måndag, maj 15, 2006

Nåt nytt ska man ju göra

32. Vad ska man nu hitta på för att verka ung? Äsch, förresten, sen jag var 17 ville jag alltid bli äldre. Nån att räkna med. Fast det klart - lite glad blir man ju när man ombes visa leg ibland. Det har min man aldrig behövt. När han var 17 tog de honom för tretti. Skägg kan dölja många tonårsfinnar. Jaja. Ung eller 32 - jag får väl starta en blogg.

Det sista som hände mig som 31-åring var att jag från 20-snåret igår fram till elvatiden idag bara fick dricka en kopp sockerlösning. Provet visade inga förhöjda blodsockervärden. Nu vet jag att jag inte har diabetes. Det trodde jag väl inte heller, men det är skönt att få det på papper. Vad jag också vet (och fick veta) är att jag släpar runt på ett antal onödiga kilon. Får ta tag i simning, promenader och cykelturer. Igen. Men ikväll har jag ätit tårta. Med ingefärsgrädde som ingen märkte. Jag har fått tre gröna växter (alla ätliga), en vindsnurra (oätlig enligt mig, vi får se vad Signe tycker), hippieljus, en naturbukett och en bok om komposter. Jag känner mig rätt så förnöjd. För övrigt den femte av denna tids (9!) dödssynder enligt senaste numret av Trots Allt. Hela listan finns på en blogg nära dig!

1. Ointresse för att renovera sin bostad
2. Inneha en köksinredning som är mer än 5 år gammal
3. Ointresse för att laga nya spännande maträtter varje dag
4. Olust eller avhållsamhet (framförallt sexuell sådan)
5. Förnöjsamhet
6. Saktmod (Maria förklarar: att vara fridsam, ha ett milt sinnelag)
7. Inte resa utomlands
8. Vara oambitiös
9. Ogilla Melodifestivalen

Jaha, det förstod man ju. Här sitter jag och bloggar fastän jag hade bestämt mig för att läsa lite psykologi. Vi ses! (Eller - du ser mig, i alla fall. Lite skrämmande känns det ju.)